ZALAKAROSIBLOKK

Zalakarosi Óvoda, Bölcsőde, Közösségi Ház és Könyvtár

gyermeknap

Gyereknap a bölcsődébengynap

A gyermeknap alkalmából „ gyermeknapi hét” programsorozattal kedveskedtünk a kisgyerekeknek. Ezen a héten olyan elfoglaltságokat kínáltunk, melyek eltérnek a hétköznap megszokottaktól.

A hétfői napon a gyermeknapi hét nyitányaként vidám tornával vártuk bölcsis kisgyerekeinket. Az óvodai tornatér is ünnepi díszt, színes hangulatot kapott. Olyan mozgásos lehetőségeket kínáltunk mindnyájuknak, ami máskor nincs, közben szólt a muzsika.
Kicsik és nagyok, még a „nénik is” sportos ruhába öltöztek, aztán mindenki boldogan, önfeledten tornázhatott.

A következő napon: „GYEREKJÁTÉK a SÜTÉS”- című programunkban palacsintát süthettek a konyhában nagycsoportos kisgyermekeink. Mint a „konyhatündérek”, vidáman főzőcskézhettek. Mindannyian részt vettek a tészta megkeverésében, aztán sütés után az ebédnél vidám falatozás következett.

A „gyermeknapi hét” harmadik napján verses- zenés programmal kedveskedtünk bölcsis kisgyermekeinknek, az iskolai könyvtárban vendégeskedhettünk. A megszokott meleg kuckót és a „mesés díszletet” odavarázsoltuk, hogy minél otthonosabb legyen a helyszín (ennek a korosztálynak nagyon fontos az állandóság).
A zeneiskola vezetője, „Andi néni”, és kis növendéke Hanna zenéltek nekünk. Nagyon derűs, tanító, vidám pillanatok voltak ezek- mindannyiunk nagy-nagy örömére! Kedves előadóink segítségével az erdőben lakó állatkák is „megjelentek”,hangot adtak… Aztán megismerkedhettünk az általuk megszólaltatott hangszerekkel.
Hálásan köszönjük Tarnainé Andi néninek ezt az igazán hangulatos, remek előadást (mely interaktív volt, a kicsik részvételével)!

A „gyermeknapi hét” negyedik napján,nagycsoportos ( illetve óvodába menő) kisgyermekeinkkel kirándulni voltunk Zalaszabarban a Szabadics család kedves meghívására. Csodálatos természeti környezetben mozoghattak, kalandozhattak, játszhattak a gyerekek. Megnéztük, megsimogattuk, megetettük az állatokat. Gyönyörködtünk a természet szépségeiben, virágot szedtünk, piknikeztünk, de legeslegjobban a trambulinban való önfeledt ugrálást élveztük. Szívből köszönjük Beke Biuska apukájának az élménydús idegenvezetést!

A hazautazás közben kellemes fagylaltozásban volt részünk a Szilágyi „Cukiban”- Gábriel szüleinek nagylelkű felajánlása révén, melyet ezúton is hálásan megköszönünk! A gyerekek és mi is átélhettük a közösségi együttlét boldogságos perceit, az utazás örömeit.

Péntek délelőtt tovább folytatódtak a gyermeknapi hét színes eseményei. Kora délelőtt mókás „lábnyomdázás” volt a nagyoknak. A későbbiekben meglepetés „bölcsis mozi” várta gyerekeket- Timi néni kedvenc meséjét ( Beatrix Potter : Nyúl Péter és barátai) néztük meg közösen, közben Ő meséléssel kísérte a filmet. Nagyon élvezték a gyerekek, így a déli alvás előtt közkívánatra, újra mesélte a rakoncátlan kisnyúl kalandjait.
Alvásidőben csodás kerti –party hangulatot varázsoltunk az udvarra. A szobában szépen terített asztal, ünnepi pizzás uzsonna várta a gyerekeket. Különböző játékhelyszíneken tevékenykedhettek a kis családok ( pl.: volt alkotós asztal, ahol díszes halacskát,pillangót lehetett készíteni illetve gyurmázni- építés legoból,kis vasutazás a szőnyegen…). A legnagyobb sikert az idén is az „ugráló „ nyerte el. Néhány kisgyerek hosszan csak itt tartózkodott. A „mesekuckóban” összebújva lehetett lazítani, olvasgatni, beszélgetni.
A hazamenetel alkalmával mindenki (szülők, testvérek, bölcsisek) apró, kedves ajándékot kaptak.
Nagy örömmel nyugtázzuk, hogy a gyermeknapi vigasság-családi délután (illetve a gyermeknapi hét minden programja) remekül sikerült és most is sok-sok örömet tudtunk okozni felnőttnek,gyermeknek egyaránt.
Ezúton mondok KÖSZÖNETET az adományozó családoknak és mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult,hogy bölcsis kisgyermekeink ilyen boldogok lehettek.
Nem utolsó sorban köszönöm meg kedves kollégáim kitartó, jó szándékú munkáját!!

Bölcsőde, Óvoda

Könyvtár

Közösségi Ház

Fel